Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesülete

Gyongyhaz borito

Alapítás éve: 1995. Vezetője: Turba Attila
Szolgáltatásaink
Az Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesülete 2005-től lakóotthoni, majd 2006-tól nappali ellátást biztosított 10-10 főnek, majd 2011. decembertől a létszám kibővült, a lakóotthonban 13, a nappali ellátásban pedig 15 főre. 2008-2009-ben, munka rehabilitáció, és fejlesztő felkészítés keretében szociális foglalkoztatást nyújtott, 10 fő, majd 2010-2011-ben 15 fő értelmi sérült, autista vagy halmozottan sérült fiatalnak és felnőttnek. 2013. januártól akkreditált foglalkoztatóként, éves átlagban 20 fő megváltozott munkaképességű dolgozónak biztosítunk munkalehetőséget műhelyeinkben.

Mire vagyunk a legbüszkébbek?
Egyesületünk olyan elkötelezett emberekből alakult, akiket szakmai elhivatottság és személyes barátság fűz fogyatékos emberekhez és támogatásukat saját ügyüknek tekintik.
Az Egyesület célja, otthonszerű, családcsoport jellegű életközösségek létrehozása, a meglévők támogatása, amelyekben a fogyatékosok- szükség esetén- végleges otthonra találhatnak.

FECSKE SzolgálatunkGyongyhaz buborek
Szakmai vezető: Apostol Viktória
Diszpécser: Fritschek Dóra

Miért akartunk FECSKÉK lenni?
2011-ben, amikor a FECSKE szolgálatot megpályáztuk, a munkavállalóink létszáma még csak 12 fő volt, de azt érzékeltük, hogy a szervezet válaszút előtt áll. Vagy megmaradunk egy szűk közösségként, vagy egy erőteljes növekedési pályára áll a szervezet. A növekedést a térségben egyre növekvő ismertségünk által generált igények indokolták. A FECSKE szolgálat melletti elvi döntés a szervezet számára egyenlő volt a növekedés melletti döntéssel. Azonban ez a növekedés nem csak ellátotti, munkatársai létszámokat, és infrastruktúrát érintett, hanem komoly szervezeti, és szemléletbeli kihívásokat is jelentett.

Miben volt jó hatással a szervezetünkre a FECSKE?
A FECSKE szolgálat indításával egy olyan hálózati munkacsoport részei lettünk, amelyben különösen nagy szerepet játszik a szolgáltatást nyújtó szervezetek szervezeti hátterének folyamatos figyelemmel kísérése, és fejlesztése. Szervezetünk részéről tudatos törekvés volt, hogy a növekedéshez megtaláljuk a leg megfelelőbb partnereket, és a FECSKE szolgálat hálózati közössége ehhez immár beigazoltan kiváló kapcsolatnak bizonyult.
A Fecske Szolgálat szolgáltatójaként az elmúlt közel két évben több olyan képzést kaptunk, amely hozzájárult, hogy megtaláljuk a szervezetünk átalakulásához megfelelő szervezeti struktúrát, és megőrizzük azt a szemléletet, amely különlegessé tette, és tesz ma is szervezetünket.
A FECSKE Szolgálat működtetésével kapcsolatosan elsajátított szervezeti kultúra integrálásával ma a Gyöngyház Egyesület egy dinamikusan, de egyben organikusan növekvő, és fejlődő, erős szakmai, és stabil anyagi háttérrel bíró szervezet, amely egyre nagyobb teret nyer a térség szociális ellátásában.

A partner FECSKE hálózatban

Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesülete
2181 Iklad, Szabadság utca 75.
Fecske diszpécser: Fritschek Dóra
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
(+36)20-297-5425
(+36)28-578-530

Keresés
Feliratkozás hírlevelünkre

A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatunkat.

Belépés

 

 

 

gomb
A NIOK Alapítvány támogatásával

adhat
EGY HÍVÁS – EGY ÓRÁNYI SEGÍTSÉG

Egy hívás ára Önnek 250 Ft – Egy fogyatékos gyermeket nevelő családnak egy órányi segítség!

Köszönjük!

Támogatóink: