ÉFOÉSZ Sz-Sz-B Megyei Egyesülete

Nyiregyhaza borito

Alapítás éve: 1981. Vezetője: Dr. Szabó Béláné

Szolgáltatásaink

Egységes Pedagógiai Szakszolgálat keretein belül (Nyíregyházán, két helyszínen, Újfehértón, Jármiban és Nábrádon) komplex diagnosztizálás után, egyéni fejlesztési terv alapján, korai fejlesztésben és fejlesztő nevelésben és fejlesztő nevelésben és oktatásban részesítjük a hozzánk forduló eltérő fejlődésű gyermekeket. Súlyosan és halmozottan sérült gyermekeknek nyújt tanulási lehetőséget Nyíregyházán a Koszorú utcában működő fejlesztő iskolánk. Nappali ellátás két telephelyünkön, Újfehértón és Nábrádon működik.

Szociális foglalkoztatás keretében Újfehértón, park- és kertgondozás, zöldségtermesztés, ajándéktárgy készítés, gyöngyfűzés és szövés, textiláru gyártása történik. Nyíregyháza központtal Támogató szolgálatot működtetünk. Több éve működő Fecske szolgálatunk a megye közel 70 településén elérhető. Felvilágosító munkát, szemléletformálást, érzékenyítést végzünk. A szülőknek ismeretbővítési lehetőséget nyújtunk a Szülőklub Szülőcsoport, Szülőképzés keretében. Mentálhigiénés tanácsadást biztosítunk a családoknak, önérvényesítő klubban segítjük a fiatalokat, szabadidős és kulturális programokat szervezünk: ünnepségeket, kirándulásokat, táborokat, játszóházakat, családi napokat, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket/fiatalokat és családjaikat segítjük adományok gyűjtésével és osztásával, továbbképzéseket szervezünk, hospitálási lehetőséget, gyakorlati helyszint biztosítunk a fogyatékos fiatalok, szüleik, és a velük foglalkozó segítők számára. Együttműködünk és ún. észlelő-jelzőrendszert működtetünk más intézményekkel, szervezetekkel, szakemberekkel.

Mire vagyunk a legbüszkébbek?
Egyesületünk az értelmi fogyatékos, autista és halmozottan sérült embereket, szüleiket, hozzátartozóikat, valamint segítőiket fogja össze Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye területén, ill. az Észak- Alföldi és az Észak-Magyarországi régióban, vannak ellátottjaink a határon túlról is. Az értelmi fogyatékosok nagy csoportján belül azokkal foglalkozunk, akik kisgyermek koruktól egész életükön át az élet legtöbb területén segítségre szorulnak. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a családok helyzetét és segítjük gondjaik megoldását, testi és lelki terhelést enyhítő szolgáltatásokat szervezünk.
Egyesületünk célja elérhető, változatos szolgáltatások nyújtása, a családok közelében. A gyermekek/ fiatalok személyes fejlődésének biztosítása mellett, a családi kompetenciák erősítése, a család és a gyermek/ fiatal társadalmi inklúziójának elősegítése.

FECSKE Szolgálatunk
Szakmai vezető: Nagyné Koncz Marianna
Diszpécser: Virágos Sándorné

Miért akartunk FECSKÉK lenni?
Ez a hiánypótló és kiegészítő szolgáltatással, ott segítünk, ahol egyéb szolgáltatás elérhetetlen vagy esetleges (aprófalvak, tanyavilág). Azoknak a családoknak nyújt segítséget, kik anyagi helyzetük (hátrányos helyzetű településeken, halmozottan hátrányos helyzetűek), fogyatékosság mértéke, fajtája (súlyos halmozottan fogyatékos vagy autisták) miatt kimaradtak egyéb szolgáltatásokból, nyújtott szolgáltatások köre bővült, kiegészült, időben kitolódott.

Miben volt jó hatással szervezetünkre a FECSKE?
A Fecskében megtanult, kiépült rendszerek új típusú gondolkodást hívtak be az Egyesületbe. Az életminőség vizsgálat, elégedettség vizsgálat, az auditálások és önértékelés hatására, valamint a rendszeres szakmai és pénzügyi elszámolás, a protokollok hatására egyesületi szinten is fejlődtünk tudatosabbak, szervezettebbek lettünk. Jó lehetőség volt a szakmai fejlődésre a Fecskéinknek az akkreditált képzés, EGT vizsga letételének esetmegbeszélés, szupervízió lehetősége, a SIT tagjainak szervezett tréningeken (projekt menedzsment tréning, kapacitásfejlesztés) új lehetőségekkel, fogalmakkal ismerkedhettünk meg. Rátanultunk a folyamatos, részletes költségelemzésre. Speciálisan kifejlesztett –modellértékű-informatikai rendszert ismerhettünk, tanulhattunk meg. A SZIR-ben tárolt és letölthető, különböző szempontok szerint legyűjthető adatok (szolgáltatási és pénzügyi) egyéb területeinken végzett munkánkat is segítik, pontosabban, hatékonyabban tudjuk szervezni, tervezni szolgáltatásainkat. A sajtó, média megjelenések, disszeminációs és marketing munka által és persze a szolgáltatást végző Fecskék elkötelezettsége, rugalmassága, kiváló munkavégzése által az egyesület ismertsége nőtt, bővült az ellátottak köre.

A partner a FECSKE hálózatban

ÉFOÉSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete
4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 4.
Fecske diszpécser: Virágos Sándorné (Éva)
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  
(+36)20-353-8810
(+36)42-507-012

Keresés
Feliratkozás hírlevelünkre

A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatunkat.

Belépés

 

 

 

gomb
A NIOK Alapítvány támogatásával

adhat
EGY HÍVÁS – EGY ÓRÁNYI SEGÍTSÉG

Egy hívás ára Önnek 250 Ft – Egy fogyatékos gyermeket nevelő családnak egy órányi segítség!

Köszönjük!

Támogatóink: