Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthon és Iskola

Immanuel borito

Alapítás éve: 1991. Vezetője: Győri Zsófia

Szolgáltatásaink
Az Immánuel Otthon közoktatási és egészségügyi feladatokat is ellátó nappali szociális intézmény. Jelenleg 80 ellátott számára biztosít fejlesztést Hajdú-Bihar megye területéről.
A gyermekek képességeiknek megfelelően gyógypedagógiai oktatásban vagy fejlesztő nevelés-oktatásban részesülnek. A tanköteles koron túli fiatalok foglalkoztató csoportban kapnak ellátást.
Az intézmény által nyújtott fejlesztési kínálat sokrétű: gyógymasszázs, gyógytorna, gyógyúszás, szomatopedagógia, konduktív pedagógia, étkezésterápia, kutyás terápia, logopédia, alternatív és augmentatív kommunikáció oktatása, Snoezelen terápia, zeneterápia, hangtálterápia.

 

Mi a küldetésünk?
Küldetésünk, hogy fejlődést, tanulást, érzelmi biztonságot nyújtsunk, változatos légkört teremtsünk az intézménybe járó halmozottan fogyatékos személyeknek.
Felelősek vagyunk azért, hogy partneri viszonyt alakítsunk ki klienseinkkel, továbbá megtegyünk mindent azért, hogy a lehető legméltóbb emberi életre felkészítsük őket.
Feladatunk, hogy szakmai tapasztalatainkat, szemléletünket megosszuk mindazokkal a szervezetekkel, személyekkel, akik fogyatékos emberekkel foglalkoznak, és hogy a mindennapi munkánkat a keresztyén értékrend szerint végezzük.
Azért dolgozunk, hogy az intézmény a társadalmi igényekre reagáló korszerű és minőségi szolgáltatásokat nyújtson a klienseinek szem előtt tartva a szakmai irányelveket, a normalizáció, az autonómia és az esélyegyenlőség elveit.

FECSKE Szolgálatunk

Szakmai vezető: Koncz Nikoletta
Diszpécser: Veres Lászlóné

Miért akartunk FECSKÉK lenni?
Az Immánuel Otthon 2011-ben jelentkezett a Fecske Hálózat partnernek ismerve a fogyatékos családtagot nevelő családok nehéz helyzetét. A Fecske Szolgálat révén teljesül a családok részleges tehermentesítése, lehetőséget adva a társadalmi integrációjukra, a szülők munkaerő piaci visszatérésére, vagy munkájuk megtartására. Továbbá feltöltekezés és kikapcsolódás biztosításával erősödhet a család megtartóereje, új erőt meríthetnek a családtagok a teherhordozáshoz.

A partner a FECSKE hálózatban

Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthon és Iskola
4029 Debrecen, Pacsirta utca 51.
Fecske diszpécser: Veres Lászlóné (Julianna)
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
(+36)70-328-1526
(+36)52-530-027

Keresés
Feliratkozás hírlevelünkre

A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatunkat.

Belépés

 

 

 

gomb
A NIOK Alapítvány támogatásával

adhat
EGY HÍVÁS – EGY ÓRÁNYI SEGÍTSÉG

Egy hívás ára Önnek 250 Ft – Egy fogyatékos gyermeket nevelő családnak egy órányi segítség!

Köszönjük!

Támogatóink: