Hogyan működik

cartoon-1-300x134cartoon-2-300x134cartoon-3-300x134cartoon-4-300x134cartoon-5-300x134cartoon-6-300x134

Mi az első lépés a szolgáltatás igénybevételéhez?

Ha szeretne egy segítőt a gyermeke mellé, akkor elsősorban hívja a lakhelyéhez legközelebb eső partnerszervezetet: Budapesten és Pest megyében az ÉFOÉSZ és az Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesület diszpécserét, Szabolcs megyében az ÉFOÉSZ SZSZBM diszpécserét, Fejér megyében a Székesfehérvári Csemete Alapítvány diszpécserét, Komárom megyében az Esőemberekért Egyesület, valamint Hajdú-Bihar megyében a debreceni Immanuel Otthon diszpécserét. A diszpécserek minden fontos információt elmondanak Önnek.

Mi fog történni az igényfelvétel során?

A szolgáltatásunk igénybevételéhez egyeztetni fognak diszpécsereink Önnel egy időpontot, amikor szakértőink egy rövid interjút készítenek a családdal, felmérik az igényeket, bekérnek orvosi papírokat, majd kiválasztanak két fecskét, akik megfelelőek lennének a kliens és a család igényeinek, majd a két fecske közül választva, megkezdődhet az ismerkedés, felügyelet és/vagy kísérés.

Hogyan működik a FECSKE Szolgálat?

I. Felügyelet a fogyatékos ember otthonában:

Személy körüli teendők, Helyzetváltoztatás – hosszabb megbízatás esetén a helyváltoztatásban való segítés, Higiénés feladatok ellátása (fürdetés, mosdatás, tisztába tétel, öltöztetés), Gyógyszer beadása – kizárólag az orvosi előírások, szülői utasítás alapján, Egyéb alapápolás

II. Kísérés (egyéb szolgáltatás helye és az otthona között)

Kik vehetik igénybe?
Fogyatékos gyermeket és felnőttet gondozó családok, Sajátos nevelési igényű (SNI) gyermeket nevelő családok, Tartósan beteg gyermeket (14 éves korig) gondozó családok, A jogosultságot minden esetben orvosi szakvéleménnyel és dokumentumokkal kell igazolni, a belépésnél.

A szolgáltatás óradíja:

100 – 500 Ft, jövedelemtől függően, melyről az igénybevevő család nyilatkozik. Az igénybe vehető maximális óraszám havonként 20 óra, de az igénybevételnél a szolgáltatási óraszám megállapítása előtt, mindenkor mérlegelünk a következő szempontok alapján. Azon - már rendszerben lévő családjaink - előnyben részesülnek:

- melyek súlyosan halmozottan sérült személyt nevelnek
- ahol a fogyatékos gyermeket egyedül neveli a szülő, gondviselő
- amelyek szociálisan hátrányos helyzetűek
- akik a munkahely megtartása és a munkaerő piacra való visszatérés érdekében igénylik a szolgáltatást
- akik egyéb szolgáltatásban nem részesülnek.

 

Keresés
Feliratkozás hírlevelünkre

A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatunkat.

Belépés

 

 

 

gomb
A NIOK Alapítvány támogatásával

adhat
EGY HÍVÁS – EGY ÓRÁNYI SEGÍTSÉG

Egy hívás ára Önnek 250 Ft – Egy fogyatékos gyermeket nevelő családnak egy órányi segítség!

Köszönjük!

Támogatóink: