A FECSKE Szolgálat is megtalálható az Infóbázisban

A KézenFogva Alapítvány egy új, innovatív adatbázist hozott létre Infóbázis néven, mely rendkívül egyszerűen használható, közérthető és részletes oldal.

Az oldalra kattintva: info.kezenfogva.hu megtalálunk mindent a fogyatékos embereket elérő szociális, gyermekvédelmi, közoktatási intézményt, szolgáltatások elérhetőségét és profilját tartalmazó adatokat, valamint a fogyatékos emberek által igénybe vehető pénzbeni ellátásokat.

Ez nagyon egyedülálló, mert erre korábban nem volt lehetőség, illetve nincs ma más olyan adatforrás, ahol a felhasználók a fogyatékos emberek számára szolgáltatást nyújtó szervezetek között ilyen módon érhetnek el információkat.

A programban 10 partnerszervezet – Budapesten és vidéken egyaránt – a kapcsolati hálójuk felhasználásával azért dolgozik, hogy a térségükben élő fogyatékos gyermekeket nevelő családokat és a helyi szervezeteket illetve az alapszolgáltatást nyújtó intézményeket összekapcsolja.

Bővebben az Infóbázisról:

https://youtu.be/p5niF_OcQjk

https://youtu.be/xSZ3FUhqM9k

A közel 7 ezer intézmény és több mint 16 ezer szolgáltatás adatait tartalmazó Infóbázis három nagy adatforrásból épül fel:

1. A KézenFogva Alapítvány 1995 óta épülő több mint 800 intézményt tartalmazó adatbázisából, mely a hálózati tagok helyi, regionális kapcsolati bázisából adódik össze
2. A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) összes szociális, magyarországi intézményét tartalmazó nyilvános és hiteles adataiból
3. Az Oktatási Hivatal (OH) az összes magyarországi köznevelési intézmény nyilvános és hiteles adataiból

 info fecske uj

A regisztrált felhasználók is küldhetnek be adatokat a környezetünkben lévő intézményekről, melyeknek valódiságát minden alkalommal ellenőrzi a központi szervezet.
Az adatok évente kétszer frissülnek, így mindig naprakész információkkal tud szolgálni a weblapot kereső személyeknek.

Az Információs Pontok Hálózata projekt a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával valósul meg.

2016. február 12.

Keresés
Feliratkozás hírlevelünkre

A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatunkat.

Belépés

 

 

 

gomb
A NIOK Alapítvány támogatásával

adhat
EGY HÍVÁS – EGY ÓRÁNYI SEGÍTSÉG

Egy hívás ára Önnek 250 Ft – Egy fogyatékos gyermeket nevelő családnak egy órányi segítség!

Köszönjük!

Támogatóink: