„A gyermekeim imádják a Fecske lányokat!”

Megbízható, pontos, rugalmas, mindennapokat megkönnyítő, segítőkész, komplex és megfizethető. Ilyen és ehhez hasonló szavakkal írták le a szülők véleményüket a FECSKE Szolgálatról egy online, anonim kérdőíven keresztül. Összesen 194-en éltek a lehetőséggel, – nagyobb arányban (95%) az édesanyák – hogy értékeljék a szolgáltatásunkat és a Fecske segítőket. „Nagyon fontos, hogy ez a szolgálat teljesen megérti, mit jelent egy fogyatékkal élő gyermeket gondozni, nevelni."
A szülők a Fecske segítőket szinte családtagként kezelik, a válaszadók korrekt, szolgálatkész, gyerekszerető, kedves és felkészült szakembernek nevezi őket, akik heti és havi gyakorisággal felügyelnek sérült gyermekükre. Az eredmények alapján a családok több mint 60%-a heti gyakorisággal veszi igénybe a szolgáltatásunkat.

A legegyszerűbb napi rutinban való támogatás is nagyon fontos számukra, hiszen ha a Fecske segít a gyermeknek a fürdetésnél, az étkezésnél, a reggeli készülődésben, vagy elkíséri az iskolába, az mind-mind terhet vesz le az édesanya válláról. „Megnöveli a mozgásterünket, mert nyugodtan tudom végezni a dolgaimat (hivatali ügyek, posta stb.) úgy, hogy megfelelő szakember vigyáz a gyerekre."
„Gyermekem kísérését semmilyen más módon nem tudnám kielégítően megoldani, túl komplex feladat lenne, és a szakképzettség számomra nagyon megnyugtató. Ez eddig Magyarországon legprofesszionálisabb szervezet! Nagyon hálás vagyok!"

Mint azt a szolgáltatási adatainkból is látjuk, a családok túlnyomó többsége a munkavállalás miatt igényli a Fecskét, ennek fontosságát a szöveges visszajelzések is tükrözik:

„Segítséget nyújt a gyermekem felügyeletében, hogy a munkában helyt tudjak állni. Így biztosítani tudom számára az anyagi lehetőséget a megélhetésben."
„Ez a szolgálat lehetővé teszi számomra, hogy néhány órában munkát vállalhassak hetente."
„A FECSKE Szolgálat segít, hogy a munkámból ne essek ki, így ne veszítsem el a megélhetési forrásunkat."

A kérdőívet kitöltő családok 60%-a csak a FECSKE Szolgálatra számíthat, ha a fogyatékos gyermekére kell felügyelni. Ezek a visszajelzések azért is fontosak számunkra, mert a kérdőívet kitöltők majdnem felének nincs munkája, így ha a FECSKE Szolgálat tud segíteni abban, hogy a felügyelet biztosításával tud új, vagy több munkát vállalni egy gondviselő, akkor az örömmel tölti el az egész hálózatunkat.

Ha támogatni szeretné céljainkat, adományát az Adj egy lélegzetvételnyi időt! kampányon keresztül teheti meg! Köszönjük szépen!

Sokat segíthet a kezdeményezés hírének terjesztésével is. Ha legalább 3 ismerősének személyes ajánlásával továbbítja a kezdeményezés hírét, jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy egy család megkaphassa a várva várt segítséget.

2015.01.22.

Keresés
Feliratkozás hírlevelünkre

A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatunkat.

Belépés

 

 

 

gomb
A NIOK Alapítvány támogatásával

adhat
EGY HÍVÁS – EGY ÓRÁNYI SEGÍTSÉG

Egy hívás ára Önnek 250 Ft – Egy fogyatékos gyermeket nevelő családnak egy órányi segítség!

Köszönjük!

Támogatóink: