Nem para a PARA!

Új magyar rekord született a KézenFogva Alapítvány által rendezett, a Nem para a para! elnevezésű rekordkísérletén. A résztvevők 12 órán keresztül tandembicikliztek, olyan módon, hogy a hátul ülőnek be volt kötve a szeme, vagy látássérült. Ilyen rekord eddig nem volt Magyarországon, ennyi ideig, ilyen kikötéssel még senki nem próbált meg rekordot felállítani.
A jelenlévők 2605 kört tettek meg, ami 1563 km-t jelentett 12 óra alatt, a rekorderek átlagsebessége: 9,32 km/ óra volt.

 

A KézenFogva Alapítvány immár 9. alkalommal indította útjára népszerű Fogadd el, fogadj el! közvélemény-formáló kampányát. 

2005-ben indították el az országos eseménysorozatot, élén az elfogadás kamionjával, mely a különböző városokat járva „rombolja az előítéleteket", hogy felkeltsék a társadalom és a média figyelmét a fogyatékos emberek helyzetére. A kamion belseje számítógépekkel volt felszerelve, ahol olyan speciális, erre a célra kifejlesztett játékokat lehetett kipróbálni, amely jól demonstrálja az értelmi sérült emberek nehézségeit.

Az évek során folyamatosan megújult a rendezvénysorozat, keresve a legmegfelelőbb kapcsolatot a fogyatékos és ép fiatalok között. Ennek nyomán játékos akadályversenyeket, ún. állomásokat alakítottak ki a kamion körül, melyről a részvételt sziromgyűjtő lapon igazolhatnak a gyerekek. A kampány fő üzenete: „Ismerjük meg és fogadjuk el egymást!"
A cél 2014-ben is ugyanez volt! Az eszközökön azonban változtattak és idén a sportra fókuszálnak! 

2013-ban végrehajtották a leghosszabb ideig tartó, megszakítás nélküli kerekes székkel történő körversenyzés 724 perces magyarországi rekordját!

2014.05.13

Keresés
Feliratkozás hírlevelünkre

A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatunkat.

Belépés

 

 

 

gomb
A NIOK Alapítvány támogatásával

adhat
EGY HÍVÁS – EGY ÓRÁNYI SEGÍTSÉG

Egy hívás ára Önnek 250 Ft – Egy fogyatékos gyermeket nevelő családnak egy órányi segítség!

Köszönjük!

Támogatóink: