A FECSKE Szolgálat is megtalálható az Infóbázisban

A KézenFogva Alapítvány egy új, innovatív adatbázist hozott létre Infóbázis néven, mely rendkívül egyszerűen használható, közérthető és részletes oldal.

Az oldalra kattintva: info.kezenfogva.hu megtalálunk mindent a fogyatékos embereket elérő szociális, gyermekvédelmi, közoktatási intézményt, szolgáltatások elérhetőségét és profilját tartalmazó adatokat, valamint a fogyatékos emberek által igénybe vehető pénzbeni ellátásokat.

Ez nagyon egyedülálló, mert erre korábban nem volt lehetőség, illetve nincs ma más olyan adatforrás, ahol a felhasználók a fogyatékos emberek számára szolgáltatást nyújtó szervezetek között ilyen módon érhetnek el információkat.

A programban 10 partnerszervezet – Budapesten és vidéken egyaránt – a kapcsolati hálójuk felhasználásával azért dolgozik, hogy a térségükben élő fogyatékos gyermekeket nevelő családokat és a helyi szervezeteket illetve az alapszolgáltatást nyújtó intézményeket összekapcsolja.

Bővebben az Infóbázisról:

https://youtu.be/p5niF_OcQjk

https://youtu.be/xSZ3FUhqM9k

A közel 7 ezer intézmény és több mint 16 ezer szolgáltatás adatait tartalmazó Infóbázis három nagy adatforrásból épül fel:

1. A KézenFogva Alapítvány 1995 óta épülő több mint 800 intézményt tartalmazó adatbázisából, mely a hálózati tagok helyi, regionális kapcsolati bázisából adódik össze
2. A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) összes szociális, magyarországi intézményét tartalmazó nyilvános és hiteles adataiból
3. Az Oktatási Hivatal (OH) az összes magyarországi köznevelési intézmény nyilvános és hiteles adataiból

 info fecske uj

A regisztrált felhasználók is küldhetnek be adatokat a környezetünkben lévő intézményekről, melyeknek valódiságát minden alkalommal ellenőrzi a központi szervezet.
Az adatok évente kétszer frissülnek, így mindig naprakész információkkal tud szolgálni a weblapot kereső személyeknek.

Az Információs Pontok Hálózata projekt a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával valósul meg.

2016. február 12.

Boldog karácsonyt kívánunk!

Kedves Látogató!

Néhány gyermeki idézettel szeretnénk áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánni! 

FECSKE Szolgálat

Mi a szeretet?
Antal, 6 éves:
"Szerintem az a szeretet, hogy ha a felnőttek megígérnek valamit, akkor azt betartják. Még akkor is, ha csúszik az út."
Zsolti, 4 éves:
"A szeretet az, amikor ha kiesik a matchboxom kereke, az apukám nem kiabál velem, hanem visszaszereli."

Mit gondoltok a karácsonyról?
Zoli, 7 éves:
"Amikor közeleg a szent karácsony, jobb szívünk lesz, és segítenünk kell azokat, akik nálunk rosszabbul állnak: az öregeket, a szegény gyerekeket és azokat a szerencsétleneket, akik a kukában laknak."
Csilla, 6 éves:
"A karácsonyban szerintem az a legtisztességesebb, hogy nincs iskola."
Panni, 5 éves:
"Karácsony estéjén minálunk több minden volt az asztalon, mint egy étteremben! Minálunk karácsonykor egy étteremnél is többet eszünk!"

Végezetül: miért is tartunk karácsonyi ünnepeket?
Csabi, 5 éves:
"Hogy sok ajándékot kapjak."
Ellie, 9 éves:
"Nem vagyok igazán keresztény, de hiszek az egyszarvúakban."
„Vacsora utána elmondtam a karácsonyi verset, taps volt, de pénz semmi."

Átértékeled? - Zseniális videót készítettek az ELTE gyógypedagógus hallgatói

Az egyetemisták a Bëlga zenekar "Az a baj" című számát írták át és több érintett csoporttal is felvették a kapcsolatot, hogy megtudják mi zavarja őket a leginkább azzal kapcsolatban,ahogyan az ép társadalom feléjük fordul és megnyilvánul. 

2015.10.12.

 

Sikerült összegyűjteni a 450.000 Ft-ot!

Hatalmas örömhírt szeretnénk megosztani: sikerült elérni az adjuk.össze.hu oldalon elindított kampányunk célját és a lelkes, jószívű adományozóknak hála, összegyűjtöttük a 450.000 Ft-ot!

Ennek köszönhetően a FECSKE Szolgálat még közelebb került ahhoz a céljához, hogy minél több rászoruló családnak tudjon szakszerű segítséget nyújtani. 

Ezúton szeretnénk megköszönni a FECSKE Szolgálat minden partnere, munkatársa és a családok nevében, hogy támogatja munkánkat!

Köszönjük!

2015.03.05.

 

 

Már csak 9 nap van hátra a gyűjtésből

Már csak 9 nap van hátra az adománygyűjtésből és még mindig nagy szükségünk van olyan jó szándékú, segíteni akaró emberekre, akik előrébb mozdítanák ügyünket. Már csak 88 000 forint kell, hogy eljussunk a célig és ha Ön csak 1000 forintot adományoz, már akkor is óriási segítséget nyújt egy fáradt és kimerült anyának.

Gyermekük mosolya és szeretete a legnagyobb fizetség a szülőknek. Sajnos vannak olyan családok, ahol a mosoly ritkább és a gyermekek neveléséhez egy segítő kézre van szükség. Nyújtson segítő kezet nekik a FECSKE Szolgálatunkon keresztül. A szolgáltatás keretében szakképzett segítőink kísérik a fogyatékos gyermeket nevelő családok gyermekeit iskolába, vagy vigyáznak rájuk, amíg nincs otthon egyik szülő sem. A felszabaduló napi pár óra a családok egy részénél arra ad lehetőséget, hogy mindkét szülő dolgozni tudjon, ezzel biztosítva a megélhetésüket.

Sokat segítene azzal is, ha elküldené ismerőseinek  vagy megosztaná a Facebookon ezt a kezdeményezést, hogy minél többen ADJUK ÖSSZE a hiányzó összeget! 

A kampányról bővebben: "Adj egy lélegzetvételnyi időt!"

2015.02.25.

 

„A gyermekeim imádják a Fecske lányokat!”

Megbízható, pontos, rugalmas, mindennapokat megkönnyítő, segítőkész, komplex és megfizethető. Ilyen és ehhez hasonló szavakkal írták le a szülők véleményüket a FECSKE Szolgálatról egy online, anonim kérdőíven keresztül. Összesen 194-en éltek a lehetőséggel, – nagyobb arányban (95%) az édesanyák – hogy értékeljék a szolgáltatásunkat és a Fecske segítőket. „Nagyon fontos, hogy ez a szolgálat teljesen megérti, mit jelent egy fogyatékkal élő gyermeket gondozni, nevelni."
A szülők a Fecske segítőket szinte családtagként kezelik, a válaszadók korrekt, szolgálatkész, gyerekszerető, kedves és felkészült szakembernek nevezi őket, akik heti és havi gyakorisággal felügyelnek sérült gyermekükre. Az eredmények alapján a családok több mint 60%-a heti gyakorisággal veszi igénybe a szolgáltatásunkat.

A legegyszerűbb napi rutinban való támogatás is nagyon fontos számukra, hiszen ha a Fecske segít a gyermeknek a fürdetésnél, az étkezésnél, a reggeli készülődésben, vagy elkíséri az iskolába, az mind-mind terhet vesz le az édesanya válláról. „Megnöveli a mozgásterünket, mert nyugodtan tudom végezni a dolgaimat (hivatali ügyek, posta stb.) úgy, hogy megfelelő szakember vigyáz a gyerekre."
„Gyermekem kísérését semmilyen más módon nem tudnám kielégítően megoldani, túl komplex feladat lenne, és a szakképzettség számomra nagyon megnyugtató. Ez eddig Magyarországon legprofesszionálisabb szervezet! Nagyon hálás vagyok!"

Mint azt a szolgáltatási adatainkból is látjuk, a családok túlnyomó többsége a munkavállalás miatt igényli a Fecskét, ennek fontosságát a szöveges visszajelzések is tükrözik:

Bővebben

Számítanak a szülők a FECSKE Szolgálatra

A szociális ellátórendszerünk pillanatnyilag egyáltalán nem igazodik a közel 80.000 fogyatékos gyermeket nevelő család igényeihez.
Az általános társadalmi vélekedés az, hogy a fogyatékos emberek társadalmi terheit a szülőknek, a családnak kell viselni. Ez legtöbbször azt jelenti, hogy a fogyatékos gyermeküket otthon nevelő szülők életét – elsősorban az édesanyáét – a gyerek gondozása tölti ki, ami miatt nem tud munkát vállalni és nincs önálló jövedelme. Mivel ezekben a családokban csak egy kereset van, ezért az átlagnál szegényebbek.
Pedig egy fogyatékos gyermek nevelése, ápolása, gondozása, az életben való kísérése egy szükségszerűen speciális, sokféle támogatást, segítséget igénylő élethelyzet és nem feltétlenül kellene együtt járnia a társadalmi kirekesztettséggel vagy az elszegényedéssel.
A FECSKE Szolgálat egyik fontos célkitűzése, hogy az időszakos tehermentesítéssel erősítse a szülők munkavállalási esélyét és ezzel növelve a családok gazdasági stabilitását.

Évente végzett kérdőíves felmérésben vizsgáljuk a FECSKE Szolgálat eredményességét, a szolgáltatást igénybevevő családok helyzetét és annak változását. Megkérdezzük a szülőket, hogy elégedettek-e a szolgáltatás minőségével és mennyiségével. A 2014. évi felmérésre adott válaszok is igazolják a korábbi évek tapasztalatait:
A családok több mint 40%-a azért veszi igénybe a szolgáltatást, hogy a munkahelyi időbeosztás és a fogyatékos gyermek gondozási feladatai közötti időbeni ütközéseket, átfedéseket megoldja. A válaszokból azonban egyértelműen kiderül, hogy a szolgáltatás jelenlegi kapacitása sajnos nem minden családnak tud elegendő órában segítséget nyújtani.

„Egyedül nevelem gyermekeimet. Nem tudom kisfiamat vinni-hozni az iskolába. Nagyon sokat segít a Fecske Szolgálat. Bízom benne, hogy még sokáig igénybe tudjuk venni."

„Ha van segítő, az rettentően sokat jelent, nagyon nagy könnyebbség a mindennapokban. Küzd az ember a munkahelyén, a gyerekekkel az iskolában."

Bővebben

A Fogyatékos Emberek Világnapja

Ma van a Fogyatékos Emberek világnapja! 

Szenteljünk egy picit több figyelmet sérült embertársainknak, legyünk toleránsabbak, elfogadóbbak és látogassunk ma el egy fogyatékos embereket támogató szervezet rendezvényére.

 Mai program

Akadálymentes színházi előadás Székesfehérváron

„Újrafestett valóság – Rendhagyó kiállítás a sokszínűség jegyében" Győr, 2014. december 7-éig látogatható

"Doma eltűnődött kishúgán. Arra gondolt, hogy Viola nem tud beszélni, de világszépen mosolyog, nem tud járni, de teljes szívvel ölel, nem tud írni vagy olvasni, de úgy tud szeretni, mint senki más. Olyan ő, mint egy kicsi virág a kertben. Kisebb és gyengébb a többinél, mégis a legkedvesebb, akire a kertész minden virágjánál jobban vigyáz."

Részlet az Őrangyal című mesekönyvből, mely a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kiadásában készült és az együttélésről, mások elfogadásáról szól.

2014.12.03

 

 

Egy francia anya

Liviedi - ahogy magát nevezi az interneten - egy Franciaországban élő, magyar anyuka így ír magáról blogján: "Így nevelek Én! Egy halmozottan fogyatékos kisfiút és 3 gyönyörű egészséges lányt. Hogy csinálom? Ahogy mindenki más! Szeretettel, odafigyeléssel, kicsit több erőfeszítéssel és aggódással! De mindegyiket egyformán, teljes értékű gyermekként..." 

Sok érdekes, olykor szórakoztató és szomorú írásai közül, most egy olyan anyukáról ír, aki gyönyörű, sikeres, sőt híres modell és műsorvezető. Van két szépséges fia, a 10 éves Marco és a 8 éves Samy.

"Samy a születése után nem vett levegőt, újra kellett éleszteni. Az életét meg tudták menteni, de a baba agya maradandó károsodást szenvedett az oxigénhiánytól. Az első tesztek biztatóak voltak, és az orvosok nyugtatták az anyát, hogy minden rendben lesz, az agy csodákra képes, és úgy néz ki a kisfiú megúszta maradandó sérülés nélkül." ... a történet további része a blogban olvasható.

Sérült gyermekek napja a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Idén is lesz Sérült gyermekek napja a budapesti állatkertben! A különleges rendezvény a budapesti partnerünk Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ) és a Fővárosi Állat- és Növénykert közös rendezvénye, melyet 1992 óta minden év szeptemberében azzal a céllal rendeznek meg, hogy egyedülálló élményt szerezzenek a fogyatékos emberek, elsősorban a fiatalok és gyermekek számára az ingyenesen látogatható programokkal.

Bővebben

7 éve szárnyal a FECSKE

"Minek élünk, ha nem azért, hogy egymás számára könnyebbé tegyük az életet?" (George Eliot)

A FECSKE program életében egy újabb, immár a 7. szakasz zárult le. A 2013. június 1-étől 2014. május 31-éig tartó időszakban közel 600 családnak tudtunk rendszeresen segíteni, akik közül tovább növekedett (25%) azon családok száma, akik egyáltalán nem tudnak igénybe venni más szolgáltatást. Ez az előző évi adatokhoz képest 1%-nyi növekedés, mely azt mutatja, hogy a családok negyede jelentősen kiszolgáltatott helyzetben van, valamint, hogy a FECSKE Szolgálat igyekszik megtalálni azokat a családokat, akik a legnagyobb szükségben vannak, vagy még semmilyen kapcsolatuk nincs más szolgáltatókkal.
Majd 600 fogyatékos személyt láttunk el, 120 fecske segítségével, több mint 50.000 szolgáltatási órában. A családok 80%-ban az otthoni felügyeletre és 20%-ban az intézményből való kísérésre igényelték a segítőt. A fogyatékossági típus szerinti megoszlás szerint a halmozottan sérült, az értelmi fogyatékos és az autista személyt nevelő családok igénylik legnagyobb számban a szolgáltatást. A nemek szerinti megoszlás tekintetében, az igénylők több mint 61%-a férfi. Az életkort nézve a szolgáltatásban részesülők 65%-a 14 éven aluli gyermek volt. Jelenleg a szolgáltatás 120 településen, 5 megyében valamint Budapesten érhető el. Amíg a fecske felügyel a fogyatékos gyermekre, addig a szülők elintézhetik hivatalos ügyeiket, elmehetnek fodrászhoz, elutazhatnak a rokonokhoz vagy sétálhatnak egy órát a szabadban. A FECSKE Szolgáltatást igénybe vevők mégis legtöbbször a munkavégzés és a napi bevásárlások miatt kérik a segítőt gyermekük mellé. Ebből is látszik, hogy a családok még mindig meglehetősen kiszolgáltatottak, ugyanakkor bíztató, hogy szolgáltatás segítségével a családok már biztonságosabban tervezhetik tevékenységeiket, állhatnak munkába.

Mindemellett, elkötelezett szakembereink jelentős mennyiségben vállalnak önkéntes tevékenységet, legyen szó a fecske segítőkről, a szakmai vezetőkről vagy külsős szakemberekről. Ők azok, akik a főállásuk és egyéb feladataik mellett szívesen áldoznak időt és energiát arra, hogy a szolgáltatás jól működő és továbbra is fenntartható legyen.

Szolgáltatásunkat az elmúlt egy évben is az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Velux Alapítványok finanszírozták. Támogatásuknak köszönhetően nem csak az elmúlt év sikereiről számolhatunk be, de arról is, hogy a FECSKE Szolgálat tovább folytatódik és a fogyatékos gyermeket, fiatalt nevelő családok továbbra is igénybe vehetik az otthoni felügyeletet vagy az intézményből való kísérést.

A debreceni Immánuel Otthon mindennapjai

Az odafigyelést, a szakmai tudást és az innovatív megoldásokat remekül tükröző pár perces momentum, mely a Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthonában készült:

Bővebben róluk

További FECSKE partnereink

Nem para a PARA!

Új magyar rekord született a KézenFogva Alapítvány által rendezett, a Nem para a para! elnevezésű rekordkísérletén. A résztvevők 12 órán keresztül tandembicikliztek, olyan módon, hogy a hátul ülőnek be volt kötve a szeme, vagy látássérült. Ilyen rekord eddig nem volt Magyarországon, ennyi ideig, ilyen kikötéssel még senki nem próbált meg rekordot felállítani.
A jelenlévők 2605 kört tettek meg, ami 1563 km-t jelentett 12 óra alatt, a rekorderek átlagsebessége: 9,32 km/ óra volt.

 

A KézenFogva Alapítvány immár 9. alkalommal indította útjára népszerű Fogadd el, fogadj el! közvélemény-formáló kampányát. 

2005-ben indították el az országos eseménysorozatot, élén az elfogadás kamionjával, mely a különböző városokat járva „rombolja az előítéleteket", hogy felkeltsék a társadalom és a média figyelmét a fogyatékos emberek helyzetére. A kamion belseje számítógépekkel volt felszerelve, ahol olyan speciális, erre a célra kifejlesztett játékokat lehetett kipróbálni, amely jól demonstrálja az értelmi sérült emberek nehézségeit.

Az évek során folyamatosan megújult a rendezvénysorozat, keresve a legmegfelelőbb kapcsolatot a fogyatékos és ép fiatalok között. Ennek nyomán játékos akadályversenyeket, ún. állomásokat alakítottak ki a kamion körül, melyről a részvételt sziromgyűjtő lapon igazolhatnak a gyerekek. A kampány fő üzenete: „Ismerjük meg és fogadjuk el egymást!"
A cél 2014-ben is ugyanez volt! Az eszközökön azonban változtattak és idén a sportra fókuszálnak! 

2013-ban végrehajtották a leghosszabb ideig tartó, megszakítás nélküli kerekes székkel történő körversenyzés 724 perces magyarországi rekordját!

2014.05.13

Új/ujj fejlesztő játék

Ha ismerik a hagyományos Twistert, akkor ennek a játéknak a szabályait nem lesz nehéz elsajátítani. Erre a fejlesztő és mindemellett rendkívül szórakoztató játékra az interneten bukkantunk és úgy gondoltuk az ide látogató szülőknek is tetszene. A terméket meg is lehet vásárolni az interneten, de elkészíteni sokkal olcsóbb. Aki mégis inkább megvásárolná az amazon.com-on lehet megrendelni.

Ujj Twister a Csináld magad rovatban!

2014.05.07

Ma van a Mozgássérültek Esélyegyenlőségi napja

A mozgássérültek esélyegyenlőségéért 1992-ben rendeztek először akciónapot, a Független Életért elnevezésű nemzetközi szervezet felhívása nyomán, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a mozgássérült emberekre és életkörülményeikre.

A FECSKE Szolgáltatás ellátottjainak 5%-a mozgássérült, nagy részük 14 éven aluli gyermek.

2014.05.05.

Boldog Anyák napját kíván a FECSKE Szolgálat!

"Hogyha minden csillag csupa gyémánt volna,
minden tavaszi rügy legtisztább gyöngy volna:
kamatnak is kevés, nagyon kevés volna.
Hogyha minden folyó lelkemen átfolyna
s ezer hála-malom csak zsoltárt mormolna,
az én köszönetem így is kevés volna.
Hogyha a föld minden színmézét átadom,
az ő édességét meg nem hálálhatom." 
                                                                                                                     (Mécs László)

2014.05.04.

Kellemes Húsvéti ünnepeket kíván a FECSKE Szolgálat!

Húsvét alkalmából szeretnénk pár, gyerekekkel is elkészíthető ajándékkal kedveskedni a látogatóinknak!
Bízunk benne, hogy mindenki talál magának a kis ajánlónkból olyan ötletet, aminek összeállításában örömét leli.

Fotózza le az elkészített apróságokat, küldje el hozzánk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mailcímre és mi örömmel megosztjuk itt a weblapon!

2014.04.16.

Ma van a Down-szindróma Világnapja

„Ne ítéld el az utam, ha nem jártál rajta!" (Sára, 21 éves)

Az első Világnapot 2006. március 21-én Svájcban tartották, míg hazánkban 2009-től rendeznek ünnepséget a Vígszínházban, a Down Egyesület kezdeményezésére. A hónapot és napot úgy választották meg, hogy utaljon a 21-es triszómiára, amely ennek a kromoszóma rendellenességnek a neve.
Az ENSZ, a világnappal azt szeretné elérni, hogy a többségi társadalom megértőbb, segítőkészebb legyen abban, hogy a Down-szindrómás emberek teljes, másokhoz hasonló életet élhessenek.

Mi a Down-szindróma?
„Sokkal inkább hasonlítok rád, mint különbözök tőled." (Kinga, 7 éves)

A Down-szindróma az egyik leggyakoribb veleszületett rendellenesség, pontosabban egy kromoszóma-eltérés, mely enyhe vagy középsúlyos értelmi sérültséggel és egyéb testi problémákkal is járhat. Az embernek 46 kromoszómája van, melyből 23 az anyától, 23 pedig az apától származik. A Down-szindrómás emberek 21-es kromoszómájából egy hibás sejtosztódás következtében, nem kettő, hanem három fordul elő minden sejtben, olvashatjuk Dr. Gruiz Katalin: Megszülettél, hogyan tovább? című könyvében.
Nem gyógyítható, mert ez nem egy betegség, hanem egy állapot. Megfelelő fejlesztéssel, szakmai segítséggel egy szerető családban, egy elfogadó közösségben a Down-szindrómás, felnőttként mindenki máshoz hasonlóan, önálló vagy részben önálló életet élhet.
A fejlett orvostechnikának köszönhetően pedig, a társult betegségek (szív, pajzsmirigy, érzékszervi problémák) jól gyógyíthatóak, így ma már nem ritka a 70 éves Down-szindrómás idősember sem.
Bővebben a Down-szindrómáról: www.downalapitvany.hu

Kik a Down Dadák?

01„Amikor megszülettem, a szüleim nem tudták, hogy fognak élni velem. Ma már azt nem tudják, hogyan tudnának élni nélkülem." (Yvette, 44 éves)

A Down Dada Szolgálatot, 1996-ban Dr. Gruiz Katalin indította útjára olyan szülőtársakkal, akik a Down-szindrómás gyermekük születése után nagyon vágytak sorstársakkal való találkozásra, tele voltak kétségekkel és kérdésekkel a helyzetükkel kapcsolatban. A mára már egy teljesen egységes működési protokollal rendelkező segítő szolgálat az országot lefedő, regionális hálózattal áll rendelkezésére a családoknak. A Down Dada a születés pillanatától segíti a családot, egyrészt a trauma feldolgozásában, információk átadásában, de különlegességük abban rejlik, hogy olyan kérdésekre is tudja a választ, melyre csak az tudna válaszolni, aki szintén átélte egy Down-baba születését, családba kerülését.
Bővebben a Down Dada Szolgálatról és az elérhetőségekről: www.downalapitvany.hu

Bővebben

Farsangi beszámoló az Immánuel Otthonból

Február végén, kétnapos télbúcsúztató ünnepséget rendezett a debreceni Immánuel Otthon, ahol kicsik és nagyok lelkesen táncoltak és játszottak ötletes jelmezeikben. Voltak ügyességi játékok, székfoglaló és az ilyenkor elmaradhatatlan tombola is, ahol mindenki névre szóló ajándékot kapott. 

Bővebben, az Immánuel Otthon honlapján.

2014.03.10

Jó hír a FECSKE Szolgáltatásban

A Velux Alapítványok 2010 óta támogatják a FECSKE Szolgálatot, mint modell értékű szociális szolgáltatást, ezért nagy öröm számunkra, hogy újabb 3 évre kötelezték el magukat a program támogatása mellett. Ennek köszönhetően továbbra is működhet a fogyatékos gyermeket gondozó családok támogatása.

2014.03.05.

kép

 

Civil Hét a FECSKE fészkében

Civil Hetet tartottunk itt a FECSKE weboldalon és minden nap bemutattunk egy-egy FECSKE Hálózatot alkotó partnerszervezetet. A Szolgáltatók menüpont alatt továbbra is megtekinthetjük a képes bemutatkozásokat: Székesfehérvári Csemete Alapítvány ÉFOÉSZ SZ-SZ-B Megyei Egyesülete DNRE Immánuel Otthona ÉFOÉSZ Esőemberekért Egyesület Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesülete

2014.02.10. 

Üdülési pályázatok nagycsaládosok és fogyatékos személyek számára

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány idén összesen 62 pályázatot hirdetett meg, amelyekre január 2-ától lehet jelentkezni. A 2014-es év újdonságokkal szolgál mindenki számára.
A szociális pályázatokat idén nagycsaládosok, fogyatékossággal élők, valamint nyugdíjasok vehetik igénybe, utóbbiak számára újdonságként került a palettára a „Fürdőbelépő nyugdíjasok részére" pályázat. A teljes pályázati kiírás, feltételek, adatlapok, információk az Erzsébet-program honlapján.

2014.01.09.

 

Hamarosan itt a karácsony!

A gyerekek már most lázban égnek, hogy mikor süti nagymama a finom, mákos bejglit, mikor kerül a szobába a karácsonyfa és vajon mit hoz a Jézuska alá!
Mi is karácsonyi hangulatba kerültünk és kerestünk pár ötletet az ünnepi készülődéshez. A következő "kreatívságokat" egyszerűen, olcsón és a legfontosabb szempont, hogy a kisebb-nagyobb lurkókkal együtt készíthetjük el.
Kövessetek minket, mert rengeteg ötletet fogunk Veletek megosztani a Pinterest-ről a következő napokban! Az összegyűjtött ötleteket megnézhetik az Ötlettárban.

Ma van az Önkéntesség Nemzetközi Napja

"Önzetlenség. Társasjáték, melyben én odaadom a magamét másnak, »add tovább« kiáltással, aztán várok egy életen át, hogy mikor kerül vissza hozzám, ami eredetileg is az enyém volt." (Karinthy Frigyes)

Immár 28. éve ünnepeljük december 5-én az önkéntességet! Az önkéntes tevékenység a társadalmi beilleszkedés, az integráció és a közösségépítés egyik remek eszköze, melyben maga az önkéntes személy is profitál, hiszen a segítségnyújtás során toleranciát, szolidaritást tanul, kapcsolatokat épít és szakmai tapasztalatot is gyűjthet.

Idén nyár óta, már a FECSKE programban dolgozó fecske segítőink is vállalnak díjmentes szolgáltatásokat a családoknál, ezzel is hozzájárulva a szolgáltatás fenntarthatóságához. Ebben az évben már 182 órát nyújtottak díjmentesen elkötelezett fecskéink. Ezúton is köszönjük szépen nekik, a családok és mind a hét szervezet nevében!

2013.12.05

 

 

A FECSKE Szolgálat idén is gyűjt támogatásokat karácsonyi képeslapokkal

Ezek az egyedi képeslapok a jótékonyság, a gondoskodás és a társadalmi összefogás különleges kombinációját testesítik meg. Amikor egy vállalat ilyen képeslapot küld partnerének, ügyfelének vagy munkatársának, akkor nemcsak a megbecsülését fejezi ki iránta, hanem adományával a KézenFogva Alapítvány FECSKE Szolgálatán keresztül fogyatékos gyermeket nevelő családokat is támogat. Ezek az adományok újabb felszabadult, boldog órákat jelentenek a családtagok számára.

Legújabb képeslapunkhoz a grafikát Simon András grafikus felajánlása alapján használjuk (www.simongaleria.hu). Ennek a szép egyvonalas rajznak a címe: A szeretet köteléke. Köszönjük a művész úr támogatását!

Ha az Ön vállalata is érdeklődik a karácsonyi képeslapjaink iránt, kérjük keresse kolléganőnket a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mailcímen. A képeslapok itt tekinthetők meg: A szeretet köteléke, Érintés.

Családi nappal indult az ősz a Millenárison

Szeptemberben saját rendezvényére hívott meg bennünket támogatónk, a Peithner Kft. A Schüssler családi nap színes programjai kiváló szórakozást nyújtottak az egész családnak. A KézenFogva Alapítvány FECSKE Szolgálata örömmel fogadta el a meghívást, hogy minél szélesebb körben ismertesse meg a szülőkkel a szolgálat tevékenységét.

Bővebben

Újabb babzsákok készülnek

Újabb babzsákok készülnek szorgos kezek által, a KézenFogva Alapítvány
"Fogadd el, fogadj el" rendezvénysorozatának állomásain.
A babzsák készítés mellett jégkrémpálcikás memóriajátékot is készíthetnek ajándékként a rendezvényre ellátogató fiatalok. 

Bővebben

Lezárult egy újabb szakasz a FECSKE programban

Ennek az évnek a legnagyobb hozománya, hogy jelentősen nőtt azon családok száma, akik a Fecske Szolgálaton kívül más szolgáltatást nem használnak. Ez azt mutatja, hogy a Fecske Szolgálat kezdi megtalálni azokat a családokat, akik a legnagyobb szükségben vannak és még semmilyen kapcsolatuk nincs más szolgáltatókkal.

Bővebben

Keresés
Feliratkozás hírlevelünkre

A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatunkat.

Belépés

 

 

 

gomb
A NIOK Alapítvány támogatásával

adhat
EGY HÍVÁS – EGY ÓRÁNYI SEGÍTSÉG

Egy hívás ára Önnek 250 Ft – Egy fogyatékos gyermeket nevelő családnak egy órányi segítség!

Köszönjük!

Támogatóink: