Kire bízhatom a fogyatékos gyermekem?

A fogyatékos gyermeket vagy felnőttet gondozó családok is folyamatosan harcolnak az idővel, és azzal a dilemmával kire bízzák szeretteiket egy-egy ügyintézés, vásárlás alkalmával. Mit tegyenek munkahelyük megtartása érdekében vagy akkor, ha „csak" szeretnének feltöltődni, kikapcsolódni néhány óráig. Esélyük a szakszerű segítségre korlátozott a megfelelő szakemberek, elérhető szolgáltatók hiánya miatt. Erre a problémára dolgozott ki megoldást a KézenFogva Alapítvány FECSKE Szolgálata.

Jelenleg hazánkban több, mint 450 ezer olyan család van, ahol fogyatékos személy él. Közülük sokan nagyon nehéz anyagi körülmények között vannak, mert a fogyatékos gyermek vagy felnőtt teljes felügyelete mellett csak az egyik szülő tud munkát vállalni. Az anyagi nehézségek mellett a mindennapi dolgok szervezése, a hivatalos ügyek elintézése vagy akár egy bevásárlás is hatalmas kihívás elé állítja a családokat.

A KézenFogva Alapítvány erre a problémára dolgozta ki modellkísérleti programját, a FECSKE Szolgálatot. A program, amelyet a Velux Alapítványok és az EMMI támogat 2007 szeptemberében indult azzal a céllal, hogy egy olyan úttörőnek számító szolgáltatást fejlesszen ki és modellezzen, amely a fogyatékos személyeket nevelő családok tehermentesítését és a munkaerőpiacra való visszajutásukat támogatja. Ennek érdekében a fogyatékos családtag otthoni felügyeletét oldja meg a program. A FECSKE Szolgálat megbízható, felkészült segítőket - ún. Fecskéket - küld a családokhoz, akik megfelelő képzettséggel és tapasztalattal rendelkeznek. A szolgáltatás telefonon vagy akár interneten is megrendelhető, díja a család jövedelmétől függ, de legfeljebb 500 forint óránként.

A KézenFogva Alapítvány partnerszervezeteivel, a fővárosban és 5 további megyében működteti a szolgáltatást.

Bővebben a szolgáltatás igénybevételéről.

További információ:

Nagy Melinda

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A FECSKE Szolgálatot bemutató 1 perces animáció:

 

Keresés
Feliratkozás hírlevelünkre

A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatunkat.

Belépés

 

 

 

gomb
A NIOK Alapítvány támogatásával

adhat
EGY HÍVÁS – EGY ÓRÁNYI SEGÍTSÉG

Egy hívás ára Önnek 250 Ft – Egy fogyatékos gyermeket nevelő családnak egy órányi segítség!

Köszönjük!

Támogatóink: